Türkiye yüzyılı maarif modeli

Ock

Okulumuza Denizli Terör ile mücadele birimi tarafından bilgilendirme semineri verilmiştir. Ekiplerimie teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan kareografi Çalışmamız.

meb_iys_dosyalar/20/21/763755/dosyalar/2023_10/31115919_29-Ekim.mp4

Kas

Okulumuz Öğretmenlerinin katkıları ile Cumhuriyetimizin 100.Yılına Özel Hatıra fidanlığı oluşturulmuştur. Yaşasın Cumhuriyet

Ekm

Gemi kaptanlarının Journal kayıt defterleri vardır, oraya herhangi bir boğazdan geçilince ...... boğazı geçildi diye yazarlar.

Çanakkale boğazına geldiklerinde ise Çanakkale Boğazı Selamlandı yazarlar.

Çünkü ''ÇANAKKALE GEÇİLMEZ''

Cumhuriyetimizin 100.yılı kapsamında öğretemen ve öğrencilerimizle beraber Çanakkale gezimizi yaptk.

Şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Kas

Öğrencilerimizle beraber 100.Yıl Yürüyüşüne katılım sağladık.

Kas

11/A Sınıfı öğrencilerimiz Rümeysa DEVECİ ve Sude ÇATIR Alterter dalında İl Birinicisi olmuşlardır. Öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederim.

Kas

Denizli Kitap Fuarına öğenci ve öğretmenlerimizle katılım sağladık.

Tem

"Everything starts with one step " e-twinning projemiz Avrupa Kalite Etiket Ödülünü aldı.

Öğretmenimiz Naciye ÇAKIN ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tem

Almanca Öğretmenimiz Zeynep OĞUZ 18/08/2023 tarihinde emekli olmuştur. Ağız tadında emeklilikler dileriz.

Haz

4.sınıf e ingilizce kitabında emeği olan ve okulumuzun ismini yazdıran İngilizce Öğretmenimiz Naciye Çakın hocamıza teşekkür ederiz

Haz

ÇÜRÜKSU ÇAYINDAKİ KİRLİLİK TOPRAK VE BİTKİLERİ NASIL ETKİLİYOR? ISPANAK BİTKİSİ ÖRNEĞİ

Bu çalışmada Çürük su çayındaki kirlenmenin, toprak ve bitkide neden olabileceği etkileri, ortaya çıkarmak amaçlanmıştır.  Kirli suyun toprak ve bitki üzerindeki etkilerini gözlemlemek için, laboratuvar ortamında örnek bitki yetiştirildi. Kirli su kullanarak yetiştirilen bitki ve toprakta ağır metal birikimini tespit etmek için, üniversite laboratuvarında ICP-MS analizi yapıldı. Yöredeki çiftçiler ile kirli suyun tarımda sulamada kullanım durumu ve etkilerini belirlemek amaçlı görüşmeler yapıldı.

Örnek bitkilerde, kirli su verilen tohumlardaki çimlenme sayısının, şebeke suyu verilen tohumlardaki çimlenme sayısından daha az olduğu gözlendi. Analiz sonuçlarında toprakta araştırılan on bir ağır metalden on tanesi, bitkide ise on bir ağır metalden altı tanesi belirli miktarlarda tespit edildi. Yörede yapılan görüşmelerde kirli suyun sulama amaçlı kullanılması durumunda, toprağı çoraklaştırdığı, verimi azalttığı ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olduğu tespit edildi.

Kirli suyun, ph değerlerinin önerilen limitlerin üzerinde olması, çiftçilerle yapılan görüşme sonuçları, laboratuvar ortamında elde edilen gözlem ve analiz sonuçları, Çürük su çayının sulama amaçlı kullanmaya elverişli olmadığını ve çeşitli çevre sorunlarına neden olabileceğini göstermektedir.

Çürük su çayının sulama amaçlı kullanılmasına izin verilmemeli, kirli su ile üretilen ürünlerin halk sağlığına ve kirli suyun, tohumların çimlenme sürecine etkisi konunun uzmanlarınca araştırılmalıdır.

Ara

Okulumuzda çocuk ihmal ve istismar ile ilgili olarak okulumuz öğretmenlerine rehberlik serisimiz tarafından hizmet içi eğitim semineri verilmiştir.

Ara

Hoş sohbeti ile öğrencilerimizin ilgi odağı olan Sayin Alişan KAPAKLIKAYA ya ve programın gerçekleşmesi için büyük emekleri olan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkani Sayın Hüdaverdi OTAKLI ya ve öğrenci dostu, gençlik için büyük emek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman ZOLAN  a çok teşekkür ederiz.

meb_iys_dosyalar/20/21/763755/dosyalar/2022_12/05140036_Zolan.mp4