T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Oya-Ender Abalıoğlu Anadolu Lisesi

''Sanal Lab''

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü Türkiye Ulusal Ajans tarafından hibelendirilen Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği Akreditasyon kapsamındaki 2021-1 TR01- KA121 SCH-000011430  nolu projesinin  yaygınlaştırma faaliyetleri, okulumuz Oya Ender Abalıoğlu Anadolu Lisesinde devam etmektedir.16 Mayıs-21 Mayıs 2022 tarihleri arasında İspanya 'nın  Barcelona şehrindeki Barcelona High School da gerçekleşen işbaşı gözlem faaliyetinde görev alan   Ahmet Nuri Özsoy İlkokulu  öğretmenlerinden Ayşe Elifkar KARAHAN edinilen Sanal Laboratuvar ve Simülizayon deneyimlerini  okulumuz öğretmenlerinin katkılarıyla  öğrencilerimiz ile buluşturdu.

 Okul Müdürümüz Mustafa KÖSECE böyle bir çalışmanın sevgili öğrencilerimizle buluşturulmasından mutluluk duyduğunu ve Oya Ender ABALIOĞLU Anadolu Lisesinin marka değerini artırdığını söylerek emek veren proje ekibine teşekkürlerini iletti.

''STEM'' kazanımlarının temel alındığı etkinliklerde öğrenciler  Fizik , Kimya ve Matematik  derslerinde sanal deneyler ve simülisayonlarla çalışma imkanı buldu. Okulumuz Kimya öğretmenlerinden Zeynep ALVER 11-F ve 11-G öğrencileriyle  titrasyon ,suyun elektrolizi ve kolit hazırlama ile ilgili deneyleri çeşitili sanal  uygulamalar üzerinden yaptırarak öğrencilerin farklı bir deneyim edinmelerini sağladı.

 

Kimya öğretmenimiz  Zeynep ALVER kimya laboratuvarlarının kendi branşında vazgeçilmez bir eğitim alanın olduğunu belirtti. Sanal deney yapmanın öncelikle zamandan büyük bir kazanç sağladığını ve her öğrencinin interaktif olarak deney yapabilmesinin, konuları kavrama konusunda yararlı olduğunu belirtti.

Laboratuvar ortamlarında oluşabilecek bazı risklerin, sanal laboratuvarlar da sıfıra indiğine  dikkat çeken Kimya öğretmeniz Zeynep ALVER ,  bu tür uygulamaların daha çok geliştirilmesini  ve erişimin kolaylaştırılmasını arzu ettiğini söyledi .

 

    Okulumuz Fizik  öğretmenlerinden İlker OĞUZ 'da yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında 10-I sınıfı öğrencilerini sanal laboratuvar deneyimi ile buluşturdu. Elektrik akımı, potansiyel farkı ve direnç konusunun içeriğinde yer alan Basit elektrik devresi oluşturma deneyini sanal ortamda gerçekleştiren okulumuz Fizik öğretmeni İlker OĞUZ bu konudaki görüşlerini şu şekilde ifade etti.

 '' Fizik  dersindeki bir konu ile ilgili sanal ortamda deney yapmak ,öğrencilerimin konuyu kavrama konusunda kesinlikle olumlu etki yarattı. Bu tür uygulamaların  geliştirilmesi ,çeşitlendirilmesi ve erişimin kolaylaştırılması, öğrencilerin Fizik dersine olan bakış açılarını kesinlikle değiştireceğini umuyorum.

      Matematik öğretmenimiz Önder Özdemir 10-E öğrencilerimizle yapmış olduğu simülizasyon uygulamasında, Olasılık konusunu işledi ve işlenen konunun  uygulamasını akıllı tahtada öğrencileriyle beraber uyguladı . Bu tür  simülasyonlarla   daha etkili bir öğrenme ortamı oluşturduğuna inandığını söyleyen okulumuz  Matematik Öğretmeni Önder ÖNDEROĞLU. Öğrenciler olasılık konusundaki deney teriminin anlamını daha iyi kavradı. Yapılan deney sayısının artmasıyla bilinen olasılık değerlerine yaklaşabileceklerini keşfetmiş oldular diyerek görüşünü belirtti.

19-10-202219-10-202219-10-202219-10-202219-10-202219-10-202219-10-202219-10-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.10.2022 - Güncelleme: 24.10.2022 13:39 - Görüntülenme: 461
  Beğen | 4  kişi beğendi